מתכונים

 

 

בצק פריך בסיסי לקיש

 

זהו מתכון מאוד פשוט לבצק פריך חמאתי צרפתי שלמדתי בצק פריך בסיסי לקישלהכין במהלך לימודיי ב״לה קורדון בלו״, התוצאה פשוט מושלמת !
  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה
  • כפית מלח
  • כף מים קרים
  • ביצה
שמים את הקמח, החמאה והמלח במעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים עד שהחמאה הופכת לפירורים.
מוסיפים ביצה וכף מים וממשיכים לעבד בפולסים רק עד שהבצק הופך לגוש.
מעבירים לשיש, עושים כדור ומשטיחים אותו, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר לפחות חצי שעה עד השימוש.
מרדדים את הבצק לעיגול גדול יותר מתבנית הטארט, בעזרת מארוך מעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים את הבצק לתחתית ומניחים לקירור כחצי שעה.
ממלאים בכל מלית שרוצים ואופים כ 25 דקות בחום של כ 180 מעלות.
img_7791את המתכון הזה הייתי מכינה כאשר עבדתי בקייטרינג "Ruth Pretty" בניו זילנד, שילוב הטעמים המושלם מהווה מנה טעימה המתאימה גם לצמחונים.
  • דלורית בינונית חתוכה לפרוסות עם הקליפה(בגודל 2 על 6 בערך)
  • 2 בצלים סגולים פרוסים ל 3 פרוסות עבות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • 5 כפות טחינה גולמית
  • מיץ מלימון אחד
  • 5 כפות מים קרים
  • שן שום מעוכה
  • 50 גרם צנוברים
  • צרור קטן של זעתר טרי,קצוץ גס
לחמם את התנור ל 220 מעלות. לשים את הדלורית והבצל בקערה עם שמן זית, מלח אטלנטי ופלפל שחור, לערבב היטב ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לאפות כ-40 דקות עד שהדלורית והבצל מזהיבים ( לשים לב שהבצל לא נשרף), להוציא מהתנור ולצנן.
בקערה קטנה לשים טחינה גולמית עם לימון, מים ושום לערבב עד שמסמיך.
לטגן את הצנוברים במעט שמן זית עד שמזהיבים.
להגשה –
להניח את הדלורית והבצל בצלחת הגשה, להזליף טחינה מעל, לפזר צנוברים וזעתר קצוץ טרי.

סביצ״ה מוסר ים עם עשבי תיבול וירקות

מנה שהיא ארוחה שלמה, מלאה ובריאה, אהובה עליי מאוד בייחוד בקיץ.
ל- 4 אנשים-
4 פילה דג מוסר ים חתוכים לקוביות
רבע כרוב סגול, פרוס לרצועות דקיקות
חופן צנוניות, פרוסות
8 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
4 בצל ירוק (החלק הירוק), קצוץ
צרור קטן של כוסברה, קצוצה גס
צרור קטן של פטרוזיליה, קצוצה גס
2 לימונים סחוטים
שמן זית
מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס
שקדים פרוסים, קלויים
יוגורט כבשים – להגשה
מערבבים את כל הירקות ועשבי התיבול ביחד בקערה, מוסיפים את הדג ואת הלימון ומערבבים.
מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
מורחים צלחת בנדיבות ביוגורט כבשים, מניחים מעל את הסביצ״ה, מפזרים מעט שקדים קלויים, מזליפים מעט שמן זית ומגישים.

 

מתכון לפיצה ללא גלוטןפיצה איטלקית ללא גלוטן

• 4 כוסות קמח ללחם ללא גלוטן
• 2 כפיות שמרים יבשים
• 6 כפות שמן זית
• 1 כפית סוכר
• 1 כפית מלח
• כוס מים חמימים

לשים את כל המצרכים ביחד כ 10 דקות, מניחים את הבצק בקערה משומנת לכחצי שעה.
מחלקים את הבצק ל 4 חלקים ופותחים כל חלק לעלה דק.
מורחים רוטב עגבניות, מפזרים גבינה ואופים בחום של 220 מעלות כ – 15 דקות

אני מכינה רוטב עגבניות מבצל סגול מטוגן, עגבניות שרי חתוכות ופרוסות פלפלים עם בזיליקום ואורגנו טריים.

בתאבון ובהצלחה 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This