פאי תפוחים קייצי
אוהבים פאי תפוחים?
קבלו מתכון לפאי תפוחים קלאסי בטעם נהדר עם בצק פריך ומלית תפוחים עסיסי, מתכון שתכינו פעם אחר פעם.
שלכם, נועה דניס, שפית פרטית
כולל מרכיבי הבצק והמלית
גם למי שלא מומחה באפיה
פאי תפוחים קלאסי שתאהבו להכין פעם אחר פעם
מרכיבים
לבצק:
250 גרם קמח
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס אבקת סוכר
מלח
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון
2 כפות מים קרים
למלית תפוחי עץ:
6 תפוחי עץ מזן גרנד סמית
קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
מיץ מלימון אחד
כף קורנפלור
אופן ההכנה
הכנת בצק פריך:
שמים במעבד מזון עם להב פלדה את החמאה, קמח וסוכר ומעבדים עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק.
משטחים את הבצק על משטח מקומח ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח כך שיתאים לגודל תבנית פאי בקוטר 24.
מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים בעדינות לדפנות כאשר את שאריות הבצק חותכים, מאחדים ושומרים במקרר עטוף בנילון נצמד.
דוקרים את הבצק עם מזלג ומעבירים למקרר לעוד כחצי שעה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מלית תפוחי עץ:
מערבבים בקערה את התפוחים עם סוכר, תמצית וניל, קינמון, מיץ לימון וקורנפלור
הרכבת הפאי:
שופכים את מלית התפוחים על הבצק המרודד בתבנית.
מרדדים את שארית הבצק ששמרנו במקרר וחותכים לרצועות בעובי של 1 ס״מ
מסדרים את הרצועות מעל התפוחים בצורת שתי וערב.
אפיה:
אופים בטמפרטורה של 180 מעלות במשך 40 דקות או עד שרשת הבצק מזהיבה ומלית התפוחים מבעבעת.
מצננים מעט בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
מארגנים אירוע ומחפשים קייטרינג חלבי לאירועים שכולל את כל המנות המובחרות שלנו? צרו איתנו קשר >>