גרנולה ביתית מדהימה
רוצים להכין גרנולה ביתית טעימה כך שלא תוכלו להפסיק לאכול אותה?
הנה מתכון מושלם לגרנולה ביתית נהדרת שמתאימה לכל המשפחה – לארוחת בוקר או בראנץ או אפילו כקינוח לארוחת ערב. תמיד תוכלו לקנות גרנולה מוכנה בסופר אבל הגרנולה הביתית היא הרבה יותר טעימה וגם הרבה יותר בריאה.
מה שחשוב במתכון זה להשתמש בשיבולת שועל גסה אך את שאר המרכבים ניתן לשנות. ובכל זאת אל תוותרו על המגוון הרחב שרשמתי לכם, כל אחד מהמרכיבים מוסיף לטעם הנפלא של הגרנולה.
שלכם, נועה דניס, שפית פרטית
לא כולל מרכיבי ההגשה
גם למי שלא מומחה בבישול
מרכיבים
חצי ק"ג שיבולת שועל עבה
100 גרם שקדים קלופים
100 גרם אגוזי לוז קלופים וקצוצים גס
100 גרם אגוזי מלך קלופים וקצוצים גס
100 גרם פקאנים קלופים וקצוצים גס
50 גרם שומשום
50 גרם גרעיני דלעת
50 גרם אגוזי קשיו
100 גרם חמוציות מיובשות
2 כפות צ'יה
חצי כוס דבש או סילאן
3/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים. יוצקים מעל את הדבש או הסילאן והשמן ומערבבים שוב.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אלומיניום ומעבירים את התערובת לתבנית. אופים בחום של 170 מעלות חצי שעה. מערבבים כל עשר דקות למניעת גושים ולאפייה אחידה.
- מוציאים מהתנור, מצננים לגמרי, מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במקרר.
- מגישים את הגרנולה עם יוגורט וקוביות פירות אקזוטיים כמו מנגו, אננס או קיווי
טיפ: ניתן להוסיף שבבי קוקוס וצימוקים לתערובת הגרנולה
מארגנים אירוע משלכם ומחפשים קייטרינג חלבי לאירועים שכולל את כל המנות המובחרות שלנו? צרו איתנו קשר >>