זהו מתכון מאוד פשוט לבצק פריך חמאתי צרפתי שלמדתי להכין במהלך לימודיי ב״לה קורדון בלו״, התוצאה פשוט מושלמת !
- 200 גרם קמח
- 100 גרם חמאה
- כפית מלח
- כף מים קרים
- ביצה

שמים את הקמח, החמאה והמלח במעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים עד שהחמאה הופכת לפירורים.
מוסיפים ביצה וכף מים וממשיכים לעבד בפולסים רק עד שהבצק הופך לגוש.
מעבירים לשיש, עושים כדור ומשטיחים אותו, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר לפחות חצי שעה עד השימוש.
מרדדים את הבצק לעיגול גדול יותר מתבנית הטארט, בעזרת מארוך מעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים את הבצק לתחתית ומניחים לקירור כחצי שעה.
ממלאים בכל מלית שרוצים ואופים כ 25 דקות בחום של כ 180 מעלות.