פיצה ביתית עבודת יד
רוצים להכין פיצה ביתית כמו באיטליה או כמו במסעדות שף הטובות בארץ?
הנה מתכון מושלם לפיצה ביתית נהדרת שמתאימה לכל המשפחה – לארוחת צהריים, ערב או כל ארוחה אחרת. תוכלו לשדרג אותה עם תוספות נוספות. את הפיצה הזאת אנחנו מכינים לאירועים שאנו עושים בקייטרינג החלבי שלנו או בארוחות שף בוילה שלנו ולמרות שזאת רק מנת פתיחה היא תמיד הופכת למנה הפופולרית בארוחה. את הרוטב ניתן להכין לבד על פי ההוראות למטה או לקנות רוטב מוכן במידה ותרצו לקצר את התהליך. את הפיצה אופים בתנור רגיל אבל אם יש לכם טאבון זה ישדרג לכם את הפיצה לרמה אחרת
שלכם, נועה דניס, שפית פרטית
כולל מרכיבי הרוטב
גם למי שלא מומחה בבישול
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח
1 כף שטוחה שמרים יבשים
כף מלח
600 מ״ל מים פושרים
2 כפות שמן זית
לרוטב:
500 ג׳ עגבניות מרוסקות
צרור בזיליקום
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום
מלח, פלפל
אופן ההכנה
הכנת הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בקערה
הכנת הבצק: לשים את כל החומרים יחד במשך 8 דקות, מניחים בקערה משומנת מכוסה במגבת למשך כשעה.
מחלקים את הבצק ל 4 חלקים.
מחממים תנור ל 230 מעלות.
משטחים לעיגול גדול, מורחים רוטב עגבניות ומפזרים מעל תוספות לפי הטעם- גבינות, ירקות , פרוסות בצל, שום קונפי, ארטישוק קלוי, זיתים…
אופים כ 10 דקות ומגישים חם
טיפ: אפשר להשתמש בקמח מיוחד לפיצות אבל לא חובה