דלורית ובצל סגול עם טחינה וזעתר טרי

img_7791את המתכון הזה הייתי מכינה כאשר עבדתי בקייטרינג "Ruth Pretty" בניו זילנד, שילוב הטעמים המושלם מהווה מנה טעימה המתאימה גם לצמחונים.
  • דלורית בינונית חתוכה לפרוסות עם הקליפה(בגודל 2 על 6 בערך)
  • 2 בצלים סגולים פרוסים ל 3 פרוסות עבות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • 5 כפות טחינה גולמית
  • מיץ מלימון אחד
  • 5 כפות מים קרים
  • שן שום מעוכה
  • 50 גרם צנוברים
  • צרור קטן של זעתר טרי,קצוץ גס
לחמם את התנור ל 220 מעלות. לשים את הדלורית והבצל בקערה עם שמן זית, מלח אטלנטי ופלפל שחור, לערבב היטב ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לאפות כ-40 דקות עד שהדלורית והבצל מזהיבים ( לשים לב שהבצל לא נשרף), להוציא מהתנור ולצנן.
בקערה קטנה לשים טחינה גולמית עם לימון, מים ושום לערבב עד שמסמיך.
לטגן את הצנוברים במעט שמן זית עד שמזהיבים.
להגשה –
להניח את הדלורית והבצל בצלחת הגשה, להזליף טחינה מעל, לפזר צנוברים וזעתר קצוץ טרי.
 

Pin It on Pinterest

Share This