דלורית ובצל סגול עם טחינה וזעתר טרי

img_7791את המתכון הזה הייתי מכינה כאשר עבדתי בקייטרינג "Ruth Pretty" בניו זילנד, שילוב הטעמים המושלם מהווה מנה טעימה המתאימה גם לצמחונים.
  • דלורית בינונית חתוכה לפרוסות עם הקליפה(בגודל 2 על 6 בערך)
  • 2 בצלים סגולים פרוסים ל 3 פרוסות עבות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • 5 כפות טחינה גולמית
  • מיץ מלימון אחד
  • 5 כפות מים קרים
  • שן שום מעוכה
  • 50 גרם צנוברים
  • צרור קטן של זעתר טרי,קצוץ גס
לחמם את התנור ל 220 מעלות. לשים את הדלורית והבצל בקערה עם שמן זית, מלח אטלנטי ופלפל שחור, לערבב היטב ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לאפות כ-40 דקות עד שהדלורית והבצל מזהיבים ( לשים לב שהבצל לא נשרף), להוציא מהתנור ולצנן.
בקערה קטנה לשים טחינה גולמית עם לימון, מים ושום לערבב עד שמסמיך.
לטגן את הצנוברים במעט שמן זית עד שמזהיבים.
להגשה –
להניח את הדלורית והבצל בצלחת הגשה, להזליף טחינה מעל, לפזר צנוברים וזעתר קצוץ טרי.
נועה דניס

נועה דניס

נועה דניס פיתחה את אהבתה למטבח בילדותה במושב קדרון. בוגרת בית הספר הגבוה לקולינריה – Le Cordon Bleu.
אחרי מסעותיה בעולם, פתחה נועה את חברת הקייטרינג המתגאה במטבח עם הפרודוקטים הטריים ביותר (מהגינה לצלחת) והטעימים ביותר.
נועה דניס

Latest posts by נועה דניס (see all)